Hedera colchica Dentata Variegata – Klimop

Hedera colchica Dentata Variegata

Klimop

Hedera colchica Dentata Variegata of Klimop is een winterharde klimplant met bontgroen blad met een roomwitte rand en zwarte bessen in de winter.

Zonder snoei kan de plant meters hoog worden, maar snoei is goed mogelijk en dus kan de plant tot op gewenste hoogte gebracht worden.

Behalve als klimplant kan Hedera colchica Dentata Variegata ook goed als bodembedekker fungeren. Eén plant per vierkante meter is dan voldoende.

De plant is zeer geschikt om bv. door een rek van gaas te laten groeien, als afscheiding van de tuin of tegen een muur. Plant dan 3 à 4 stuks per strekkende meter.

Standplaats Hedera colchica Dentata Variegata

Deze bloeiende heester kan zowel in zon, halfschaduw als schaduw staan. Staat de plant in de zon, dan moet de grond wel voldoende vochtig zijn. Hoe meer zon het blad vangt, hoe bonter het wordt.

De plant staat graag op een beschutte plek in humus- en voedselrijke grond, die licht vochtig maar waterdoorlatend is.

Bloei, bessen en blad

Hedera is een langbloeiende plant met vrij onopvallende geelgroene bloemen. De bloei is in september en oktober.

Na de bloei komen er zwarte bessen aan de heester.

Het grote leerachtige blad is bontgekleurd, met groene kleuren in het midden en een roomwitte rand. Het is een groenblijvende plant die de wintertuin flink kan opfleuren.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier