Hedera helix Glacier – Klimop

Hedera helix Glacier

Klimop

Hedera helix Glacier  of Klimop is een groenblijvende klimplant met klein grijsgroen blad met crème witte rand. Lees hier alles over de standplaats, het blad, de snoei en verzorging van deze klimplant.

Er zijn veel verschillende soorten Klimop te koop, met blad in verschillende kleuren en groottes. Zo is er voor iedereen wel een mooie soort te vinden.

Deze fraaie klimop soort is winterhard en is een snelgroeiende plant. Dat maakt hem goed geschikt om, door gaas geleid, als afscheiding van de tuin te fungeren. Behalve als klimplant is Hedera helix Glacier ook goed toe te passen als bodembedekker.

Plant 4 stuks per strekkende meter.

Standplaats Hedera helix Glacier

Deze plant staat graag in de zon of halfschaduw.

De grond kan het best voedselrijk en waterdoorlatend zijn.

Blad en bessen

Klimop Glacier is een groenblijvende plant met vrij klein, maar fraai blad. Het blad is bontgekleurd grijsgroen met wit.
De crème witte rand kleurt mooi met het groengrijs in het midden van het blad.

In het najaar komen er zwarte bessen aan de plant.

Verzorging

Snoei kan goed plaatsvinden. Is de plant als afscheidingshaag geplaatst dan kan er twee maal per jaar gesnoeid worden, in het voor- en najaar.

Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier