Hedera helix Goldchild – Bonte Klimop

Hedera helix GoldchildHedera helix Goldchild of Bonte Klimop is een klimop soort met vrij klein geel groen bontgekleurd blad, geschikt om oppervlakken in de hoogte te laten begroeien, maar ook geschikt als bodembedekker.

Deze klimop is geschikt om een muur, schutting of gaas te laten begroeien, het is een zelfhechtende plant die niet al te snel groeit. Plant 4 stuks per strekkende meter. Zonder snoei kan de plant tot 4 m hoog worden. Er zijn ook kant en klare hagen van de soort te koop.

Zoals allerlei soorten klimop is Hedera helix Goldchild goed te snoeien, zodat de gewenste hoogte en breedte zelf bepaald kunnen worden.

De goed winterharde en groenblijvende plant is ook zeer geschikt om als bodembedekker te fungeren. Plant voor een mooi resultaat 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Hedera helix Goldchild

De plant is erg gemakkelijk in onderhoud en kan in de zon staan maar ook in halfschaduw of schaduw. Hoe meer schaduw, hoe groener het blad zal worden. Wilt u dus een mooi geel groen bont blad houden, dan is een plek in halfschaduw of zon een betere keuze.

De plant kan in allerlei grondsoorten staan, zolang de grond maar waterdoorlatend is.

Blad, bloei en bessen

Het groenblijvende vrij kleine blad is groen, met een gele rand. De nerven zijn licht (grijs) gekleurd.

Hoe minder zon er op het blad komt, des te groener zal het blad worden.

Een oudere plant, die niet gesnoeid wordt zal in september gaan bloeien met geelgroene bloemen, in het najaar gevolgd door zwarte bessen, die aantrekkelijk zijn voor vogels.

Verzorging Hedera helix Goldchild

  • Bemesten kan in het voorjaar plaatsvinden met organische mest.
  • Snoei is goed mogelijk bij deze klimplant. D.m.v. snoei bepaald u zelf de hoogte en breedte van de plant. Als de plant op een zonnige plek staat, maar toch hier en daar groen blad krijgt, dan kunt u deze takken het best terug snoeien om te zorgen dat de plant een bont karakter blijft houden. Snoei kan in voor- en najaar gebeuren.
  • Geef na het planten de eerste tijd voldoende water.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier