Hedera algeriensis Gloire de Marengo – Algerijnse Klimop – Bonte Klimop

Hedera algeriensis Gloire de Marengo

Hedera algeriensis Gloire de Marengo – Algerijnse Klimop

Hedera algeriensis Gloire de Marengo of Algerijnse klimop of Bonte Klimop is een bontbladige klimop, met groot crème wit/groen  blad aan rode stelen.

Deze snelgroeiende plant kan zowel als klimplant en bodembedekker gebruikt worden en kan buiten staan, maar is ook geschikt als kamerplant.

Zonder snoei kan deze klimplant gemakkelijk 3 m hoog worden. Plaats 3 planten per strekkende meter. De plant is zelf hechtend, maar kan ook goed via een scherm of gaas geleid worden.

Standplaats Hedera algeriensis Gloire de Marengo

Algerijnse Klimop kan in zon en halfschaduw staan. Het bonte uiterlijk van het blad fleurt een wat donker plekje in de tuin goed op. De plant is redelijk winterhard, maar staat graag beschut tegen harde koude wind.

De grond kan het best voedselrijk en waterdoorlatend zijn.

Wanneer bloeit de heester?

Deze heester bloeit onopvallend met wit gele bloemen in het najaar, gevolgd door zwarte bessen in de winter.

Het grote glanzende en leerachtige blad is bontgekleurd met crème wit en groen. Het blad heeft rode stelen, het rood kan een enkele keer wat doortrekken in het blad.

Hedera is een groenblijvende plant in de winter.

Hedera snoeien

De klimplant kan goed gesnoeid worden, zodat de gewenste hoogte zelf bepaald kan worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier