Hedera helix Erecta – Klimop

Hedera helix Erecta

Klimop

Hedera helix Erecta is een klimop soort, met zoals de naam al doet vermoeden, een stijf opgaande groei. Lees hier alles over de standplaats, het blad en eventuele bloei en de snoei en verzorging.

Deze winterharde struikklimop is geschikt voor in de border, de rotstuin of voor in een pot op het terras.

De struik blijft laag, hij wordt hooguit 60 à 80 cm hoog. De plant heeft geen steun nodig, de takken staan op eigen kracht recht overeind. Ze zijn wel gevoelig voor ‘knakken’ als er bijvoorbeeld een bal op gegooid wordt.

Standplaats Hedera helix Erecta

De plant is erg gemakkelijk, zolang hij maar op een lichte plek staat gaat het goed in zowel schaduw, halfschaduw en zon. Pas wel op met directe middagzon op het blad, er kunnen bruine vlekken in het blad komen. Zet hem dus liever in gefilterd zonlicht.

De grond kan het best humusrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Hedera helix Erecta kan bloeien, maar hij zal dit vaker niet dan wel doen. Als er bloemen aankomen dan is de bloei van juni t/m september met geelwitte bloemen. De bloemen zijn onopvallend.

Het blad staat in twee rijen aan weerzijde van de stengel. Het blad is klein, golvend, leerachtig en glanzend. Het is groen van kleur en de nerven zijn duidelijk zichtbaar in het blad, vanwege de lichtere kleur. Hedera helix Erecta is een groenblijvende plant.

Verzorging Hedera

Snoei is niet nodig, vanwege het feit dat de struik niet hoog of breed wordt. Mocht u toch willen snoeien, dan is dit wel mogelijk.

Bemest ieder voorjaar met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier