Hedera colchica Sulphur Heart – Kaukasische klimop

Hedera colchica Sulphur HeartHedera colchica Sulphur Heart of Kaukasische klimop is een groenblijvende winterharde heester met geelgroen gevlekt blad.

Deze zelfhechtende klimplant kan tot 4 m hoog worden, maar kan gesnoeid worden.

Kaukasische klimop kan worden toegepast als klimplant en als bloeiende bodembedekker. Plant 3 stuks per strekkende meter om een muur te laten begroeien.

Standplaats Hedera colchica Sulphur Heart

Deze groenblijvende plant kan in zon en halfschaduw staan. Hoe meer zon het blad vangt, des te geler het blad wordt.

De plant staat graag in voedselrijke grond die licht vochtig, maar waterdoorlatend is.

Klimop kopen

Er zijn heel veel soorten klimop te koop, met verschillen in blad grootte, vorm en kleur. Ook wat maximale hoogte betreft zit er vaak veel verschil in. Verder zijn er ook soorten die goed als haag te gebruiken zijn. Klik op de button om deze plant te kopen:

Kaukasische klimop kopen

Wanneer bloeit deze klimop?

is een langbloeiende plant  met groenige bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. De bloei is van oktober t/m december, gevolgd door blauwzwarte bessen.

Het grote blad is geelgroen bontgekleurd. Het blad is geel groen gevlekt, met vooral in het midden van het blad veel geel.

Klimop snoeien

Je kunt klimop snoeien zodra het noodzakelijk is, behalve tijdens een vorstperiode. Snoei bij voorkeur in voor- of najaar en geef na de snoei organische mest of compost, zodat de plant weer snel kan bijtrekken.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier