Geranium Patricia – Ooievaarsbek

Geranium Patricia

Een geranium die in een mooie siertuin eigenlijk niet mag ontbreken is Geranium Patricia. De prachtige dieproze kleur van de bloemen laat zich mooi combineren met allerlei andere planten en deze vaste plant bloeit langdurig en rijk. Lees hier over de verzorging, snoei, bloei en standplaats.

Geranium Patricia wordt ongeveer 40 à 60 cm hoog en is goed in de border toe te passen als randplant en bodembedekker.

De vaste plant is winterhard en bladverliezend. Het grote groene diep ingesneden blad ziet er mooi uit.

De plant is een goede bodembedekker. Voor een mooi resultaat plant je het best 5 tot 7 planten per vierkante meter.

Standplaats Geranium Patricia

Op een zonnige plek vooraan in de border zal deze geranium rijkelijk bloeien. Hoe meer schaduw hij vangt, hoe minder hij zal bloeien.

De plant doet het goed in voedselrijke grond, die vochtig is, maar wel waterdoorlatend is.

Er zijn enorm veel soorten Geranium te koop, met bloemen in allerlei kleuren en in verschillende hoogtes. Zo is er voor iedereen wel een mooie soort te vinden. De planten kunnen goed combineren met andere planten en bedekken de grond wat gunstig is om de vorming van onkruid tegen te gaan.

Wanneer bloeit Geranium Patricia?

Deze geranium bloeit langdurig en rijkelijk van juni t/m september met dieproze bloemen met een donkerroze hart.

Als je de plant na de eerste bloei terugknipt tot enkele centimeters boven de grond, dan zal de plant opnieuw gaan groeien en een tweede bloei vertonen. Geef na de knipbeurt nog een keer extra mest voor een goede groei.

Vermeerderen

De geranium kan na 3 à 4 jaar gescheurd worden.

[maxbutton id=”4″ url=”https://plantnu.nl/geranium-soorten/” text=”Geranium soorten” window=”same” linktitle=”Meer mooie Geraniums” ]  [maxbutton id=”4″ url=”https://plantnu.nl/bloeiende-bodembedekkers/” text=”Bloeiende bodembedekkers” window=”same” linktitle=”Planten die bodembedekkend groeien” ]  [maxbutton id=”4″ url=”https://plantnu.nl/tag/roze/” text=”Roze bloeiers” window=”same” linktitle=”Planten die roze bloeien” ]

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier