Leliegras – Liriope muscari Variegata

Leliegras

Leliegras – Liriope muscari Variegata

Leliegras (Liriope muscari Variegata) is een paars bloeiende groenblijvende plant met grasachtig blad. Het groene blad is in de lengte wit gestreept.

Qua onderhoud is Leliegras erg eenvoudig, het blad is groenblijvend en mochten er toch wat lelijke bladeren aan de plant komen dan kunnen deze eenvoudig weg geknipt worden. De plant wordt vaak toegepast in grote vlakken, het resultaat is overweldigend, zeker als de plant in bloei staat. Zelf heb ik een aantal planten vooraan langs de rand van de border staan. De plant wordt tot 25 cm hoog en is redelijk winterhard, maar staat graag beschut voor wind.

Leliegras is een langbloeiende plant, die goed geschikt is als bodembedekker in de border of rotstuin. Ook voor vakbeplanting is deze plant uitermate geschikt., plant voor een mooi resultaat 9 stuks per vierkante meter. De plant kan ook in een pot op het schaduwterras worden toegepast. Vanwege de compacte groei is dit siergras goed geschikt voor kleine tuinen.

Kopen Leliegras

Deze mooie bloeiende groenblijvende plant kunt u eenvoudig kopen door op onderstaande button te klikken!

Koop deze plant!

Standplaats Liriope muscari Variegata

De plant staat graag in halfschaduw of schaduw en kan ook goed onder struiken en bomen groeien.
De grond kan het best humusrijk en licht vochtig zijn en waterdoorlatend.

Bloei en blad Leliegras

Leliegras bloeit van augustus t/m oktober met paarse bloemen die aan aren boven het blad uitsteken.
Het grasachtige blad is groen van kleur met witte strepen in de lengterichting, de plant is groenblijvend.

Verzorging

  • Knip in het voorjaar het lelijke blad en de uitgebloeide bloemaren weg, na het opschonen ziet de plant er weer fraai uit en het nieuwe blad krijgt alle ruimte om goed te groeien.
  • Deel oudere planten in het voorjaar, voor een evenwichtige groei en uitbundige bloei van de plant.
  • Maak voor het aanplanten een ruim gat in de grond en voeg goede tuingrond toe om de plant direct een goede start te geven.