Lonicera brownii Dropmore Scarlet – Kamperfoelie

Lonicera brownii Dropmore Scarlet

Kamperfoelie

Lonicera brownii Dropmore Scarlet of Kamperfoelie is een langbloeiende klimplant met oranjerode bloemen die vlinders en andere insecten trekken, maar helaas niet erg geuren.

Deze snelgroeiende plant is winterhard en is geschikt om tegen een pergola, schutting of rek te groeien met behulp van steun.

Er kunnen 3 stuks per strekkende meter worden geplant voor een mooie dichte begroeiing. De plant verdraagt zeewind en heeft weinig last van ziektes.

Deze klimplant is giftig bij inname.

Standplaats Lonicera brownii Dropmore Scarlet

Kamperfoelie kan in zon of halfschaduw staan. De klimplant kan tegen een rek of pergola het best worden aangebonden.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en licht vochtig maar waterdoorlatend.

Kamperfoelie kopen

Er zijn veel verschillende soorten Kamperfoelie met bloemen in allerlei kleuren. Zo is er voor iedere tuinliefhebber wel een soort naar zijn/haar smaak te vinden. Klik op onderstaande button om deze klimplant te kopen:

Kamperfoelie kopen

Wanneer bloeit de heester?

Het is een langbloeiende plant met oranjerode bloemen in trossen. De bloemen verspreiden maar weinig geur in tegenstelling tot veel andere soorten Kamperfoelie, maar de prachtige kleur van de bloemen maakt dit weer goed. De bloei is van juni tot september.

Na de bloei kunnen er nog bessen aan de heester komen.

Het blad is groen van kleur, in de winter verliest de heester zijn blad.

Verzorging Lonicera brownii Dropmore Scarlet

  • Snoei kan in het voorjaar plaatsvinden, in maart of april. Kort de uitlopers in, dit voorkomt het kaal worden van de onderkant.
  • Bemest kamperfoelie met organische mest.
  • Bind uitlopers vast aan het rek of aan de pergola.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!