Magnolia – Beverboom

Magnolia

Magnolia – Beverboom

 Magnolia of Beverboom is een vroeg in het voorjaar bloeiende boom of struik met een rijke bloei met prachtige grote bloemen.
Er zijn veel verschillende soorten Magnolia te krijgen, waarbij er bladverliezende en groenblijvende soorten zijn. De bladverliezende soorten bloeien vroeg in het voorjaar, sommige soorten al vanaf maart. De groenblijvende soorten worden meestal als kuipplant gehouden.

Wij hebben in onze tuin een Magnolia staan, die vroeg in het voorjaar met mooie wit/ lichtroze bloemen bloeit.
Doordat de boom zo vroeg in het jaar bloeit, zijn de knoppen erg bevattelijk voor vorst. Het is verstandig om de knoppen te beschermen tijdens late vorst.

Verder is het van belang om de boom beschut tegen wind te plaatsen en een plek op het noordoosten te vermijden.
Er zijn bomen/struiken te krijgen met bloemen in de kleuren wit, roze, purper en geel.
Veel van de bloemen lijken wel wat op tulpen.

Beverboom kopen

De boom is zeer geliefd vanwege de vroege bloei in het voorjaar als de rest van de tuin nog zo saai en kaal is. Er zijn veel verschillende soorten en kleuren te koop, zodat er voor iedereen een mooie soort te vinden is passend bij de eigen tuin.

Koop Magnolia door op onderstaande button te klikken!

Magnolia kopen

Standplaats Magnolia

De boom staat graag in zon of eventueel halfschaduw. Hij moet beschut staan voor koude wind.

De grond moet humusrijk en zuur zijn en normaal tot vochtig. De boom kan geen kalk verdragen en houdt van mulch rond de stam als bescherming tegen vorst en om vocht vast te houden.Magnolia

Bloei en bloeitijd

Afhankelijk van de soort is de bloemkleur wit, roze, purper of geel. De bloemen verspreiden een heerlijke geur!
De bloemen kunnen tot 40 cm groot worden. Bij sommige soorten blijven de bloemen 2 tot 4 dagen mooi, bij andere soorten wekenlang. De bloeitijd is verschillend per soort, maar zit tussen maart en mei.

Bij de Magnolia in onze tuin blijven de bloemen ongeveer 4 dagen mooi. De bladverliezende soorten bloeien eerst, waarna het blad gevormd wordt. Het blad van Magnolia heeft een mooie herfstverkleuring.

Verzorging

Magnolia heeft nogal gevoelige wortels. Vooral bij verplanten moet je voorzichtig te werk gaan, maar ook met schoffelen is het belangrijk om op de wortels te letten.

De boom hoeft niet gesnoeid te worden, het is zelfs beter voor vormbehoud om dit niet te doen! Zorg voor een zure grond.

Klik op onderstaande button voor een overzicht van andere mooie bomen geschikt voor uw tuin!

Bomen voor de tuin!