Prunus subhirtella Autumnalis – Japanse Sierkers

Prunus subhirtella Autumnalis

Japanse Sierkers

Prunus subhirtella Autumnalis of Japanse Sierkers is een winterbloeiende boom of heester met wit roze bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Hij is verkrijgbaar als heester, als halfstammige boom of als hoogstammige boom. De kroon is breed uitgroeiend.

Prunus subhirtella Autumnalis kan tot 8 m hoog worden.

Deze boom is vooral opvallend in de winter, door de wit roze bloemen aan de kale takken, terwijl vrijwel alle bomen helemaal kaal zijn en zeker niet bloeien. Behalve de bloei is ook het groene blad mooi met een herfstverkleuring naar geel/ geeloranje.

Standplaats Prunus subhirtella Autumnalis

De boom/ heester staat graag in de zon of halfschaduw.

Hij stelt niet veel eisen aan de grond, het liefst staat hij in licht vochtige, maar wel waterdoorlatende grond, die voedselrijk is.

Bloei en blad

Japanse Sierkers is een winter bloeiende plant.

De bloei begint al in november, als het blad er nog aan zit. Als het blad afvalt, blijft de boom doorgroeien tot in maart. Alleen tijdens perioden van vorst stopt de bloei tijdelijk. Nadat de vorst over is worden er nieuwe knoppen gevormd en gaat de bloei weer verder.

Het blad is donkergroen en verkleurt in de herfst naar geeloranje. Het blad heeft een gekartelde rand en de nerven zijn goed zichtbaar.

Verzorging Japanse Sierkers

  • Snoeien is niet nodig. Snoei alleen het eventueel aanwezige dode hout weg.
  • Bemest jaarlijks met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier