Prunus glandulosa Alba Plena – Witte Amandel

Prunus glandulosa Alba Plena

Prunus glandulosa Alba Plena – Witte Amandel

Prunus glandulosa Alba Plena of Witte Amandel is een sierheester met een rijke bloei met gevulde witte bloemen in het voorjaar.

Deze bloeiende heester wordt tot 1,5 m hoog en is geschikt als solitair, als haag en om in een ruime pot op het terras te zetten.

Prunus glandulosa Alba Plena heeft een opgaande groeiwijze en is winterhard.

Standplaats Prunus glandulosa Alba Plena

De sierheester staat graag op een plek in de zon of in lichte schaduw.

In de volle grond is de heester goed winterhard, in een pot is hij gevoeliger voor vorst. Staat de heester in de volle zon, zorg dan voor voldoende vocht in de grond, deze mag niet te droog worden.

Staat de heester in een pot op het terras, zorg dan voor een warme en beschutte standplaats.button
De grond kan het best voedselrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Prunus glandulosa Alba Plena is een rijkbloeiende plant met gevulde stralend witte bloemen die over de gehele stengel tevoorschijn komen. De bloei is in april en mei.

Het blad is lichtgroen van kleur en wordt na de bloei gevormd. Het ovale blad is puntig van vorm, de heester verliest in de winter zijn blad.

Verzorging Prunus glandulosa Alba Plena

  • Snoei kan na de bloei plaatsvinden, kort de bloeiende takken in, zodat er het volgende jaar weer volop bloemen gevormd zullen worden ( de heester bloeit op eenjarig hout). Is de heester als haag aangeplant, snoei dan twee maal per jaar, in juni en augustus.
  • Geef eventueel water als de grond uitgedroogd dreigt te raken.