Prunus glandulosa Alba Plena – Witte Amandel

Prunus glandulosa Alba Plena

Witte Amandel

Prunus glandulosa Alba Plena of Witte Amandel is een sierheester met een rijke bloei met gevulde witte bloemen in het voorjaar. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en algehele verzorging van deze bloeiende heester.

Deze bloeiende heester wordt tot 1,5 m hoog en is geschikt als solitair, als haag en om in een ruime pot op het terras te zetten.

Witte Amandel heeft een opgaande groeiwijze en is winterhard.

Standplaats Prunus glandulosa Alba Plena

De sierheester staat graag op een plek in de zon of in lichte schaduw.

In de volle grond is de heester goed winterhard, in een pot is hij gevoeliger voor vorst. Staat de heester in de volle zon, zorg dan voor voldoende vocht in de grond, deze mag niet te droog worden.

Staat de heester in een pot op het terras, zorg dan voor een warme en beschutte standplaats.
De grond kan het best voedselrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer bloeit de heester?

Deze heester is rijkbloeiend met gevulde stralend witte bloemen die over de gehele stengel tevoorschijn komen. De bloei is in april en mei.

Het blad is lichtgroen van kleur en wordt na de bloei gevormd. Het ovale blad is puntig van vorm, de heester verliest in de winter zijn blad.

Verzorging Witte Amandel

  • Snoei kan na de bloei plaatsvinden, kort de bloeiende takken in, zodat er het volgende jaar weer volop bloemen gevormd zullen worden ( de heester bloeit op eenjarig hout). Is de heester als haag aangeplant, snoei dan twee maal per jaar, in juni en augustus.
  • Geef eventueel water als de grond uitgedroogd dreigt te raken.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier