Prunus laurocerasus ‘Etna’ – Laurierkers

Prunus laurocerasus ‘Etna’

Laurierkers

Prunus laurocerasus ‘Etna’  of Laurierkers is een winterharde, groenblijvende plant, die goed als haag geplant kan worden, maar ook solitair in de border kan staan. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van deze heester.

Prunus laurocerasus ‘Etna’ wordt ongeveer 2 m hoog en heeft een opgaande compacte groei. Met het glanzende grote blad en de voorjaars verkleuring van het blad is dit werkelijk een heel mooie struik om als haag in de tuin aan te planten. Bovendien is hij snel tevreden want kan in zowel zon als schaduw worden aangeplant en ook qua grondsoort zijn er maar weinig eisen. Plant 2 à 3 stuks per vierkante meter.

Standplaats Prunus laurocerasus ‘Etna’

Laurierkers kan in de zon of (half)schaduw staan. Hij doet het goed in alle grondsoorten, zolang de grond maar waterdoorlatend is.

Wanneer bloeit Prunus laurocerasus ‘Etna’?

Het blad is glanzend en donkergroen van kleur en wordt tot 12 cm lang. Het jonge blad, dat aan de plant komt heeft een bronskleurig/ rode kleur en steekt mooi af tegen het donkergroene blad.

In mei en juni komen er geurende witte bloemen aan de struik. Na de bloei verschijnen er rode bessen, die later zwart worden en aantrekkelijk zijn voor vogels.

Wanneer kan je Laurierkers snoeien?

De Prunus is goed te snoeien. Dit doe je na de bloei, dus eind juni. Geef hem na de snoei organische mest, zodat de struik zich goed kan herstellen van de snoeibeurt.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!

1 reactie


 • Martine Vermeersch

  Beste,
  Ik heb een winterharde, groenblijvende struik met glanzend donkergroene bladeren en soms een weinig opvallende witte bloem.
  Ik weet niet hoe die heet, het lijkt op een Prunus laurocerasus ‘Etna’. De struik is veel te groot geworden (+ 2m hoog en breed) en ik wil die graag helemaal insnoeien tot op de takken binnenin die kaal zijn. Kan dit? Schiet die dan terug uit en wanneer doe ik dat het beste?

  Bedankt!
  Martine