Prunus Royal Burgundy – Japanse Sierkers

Prunus Royal Burgundy Prunus Royal Burgundy of Japanse Sierkers is een zeer geschikte en mooie boom voor de kleine tuin. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging.

In vrijwel elke tuin past wel een boom. Bomen geven hoogte aan een tuin en zorgen voor vogels en insecten in de tuin. Deze boom blijft vrij smal en kan dus al snel in een kleine tuin worden geplaatst.

De boom heeft vele positieve punten als het mooie rood/paarse blad, de prachtige bloei in het voorjaar, de mooie vorm en het eenvoudige onderhoud.

De volwassen boom wordt ongeveer 6 à 8 m. hoog en blijft vrij smal. Hij groeit vooral in de hoogte en is goed winterhard.

Standplaats Prunus Royal Burgundy

De boom staat graag op een beschutte plek (niet in harde wind) in de zon of halfschaduw.

De grond moet het liefst wat vochtig zijn, maar wel goed waterdoorlatend, en licht zuur.

Wanneer bloeit Prunus Royal Burgundy?

Japanse Sierkers staat in april en mei prachtig vol met grote roze bloemen.

Het blad is rood/paars en verkleurd later in het jaar naar roodbruin. Het blad is lancetvormig. Deze boom is bladverliezend in de winter.
Prunus serr. Royal Burgundy

Snoei

De boom kan het best niet gesnoeid worden om de mooie opgaande vorm te behouden. Eventuele dode of beschadigde takken kunnen het best aan het eind van de winter verwijderd worden.

Mijn ervaring

Prunus Royal Burgundy is een prachtige boom met mooi gekleurd blad en prachtige roze bloemen. Hij vraagt weinig tot geen onderhoud. De boom is alleen wel aantrekkelijk voor kleine groene rupsjes, die het blad om zich heen opkrullen en er kleine gaatjes in eten. Dit maakt de boom wel weer aantrekkelijk voor vogeltjes. Zo heeft ieder nadeel weer een voordeel.

Andere mooie Prunus met rood blad

Prunus cerasifera Nigra  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier