Prunus cerasifera Nigra – Kerspruim

Prunus cerasifera NigraPrunus cerasifera Nigra of Kerspruim is een mooie boom met paars blad, die geschikt is voor de kleine tuin. Lees hier over de standplaats, bloei en snoei.

Algemene informatie

Eigenlijk zou er in iedere tuin een boom moeten staan, bomen geven hoogte aan de tuin en trekken vogels en insecten aan.

De boom wordt 6 tot 8 meter hoog, is goed winterhard en is in de winter bladverliezend.

Kerspruim is verkrijgbaar als halfstam- of hoogstam boom, in struikvorm en als parasolboom.

De boom/struik is een aanwinst voor de tuin vanwege de vorm, de prachtige rood/paarse bladkleur en de vele kleine roze bloemen die er vroeg in het voorjaar aankomen.

Standplaats Prunus cerasifera Nigra

De boom staat graag in de zon of in halfschaduw.

De grond moet vruchtbaar en humusrijk zijn en vochtig zijn, zeker als de boom in de volle zonstaat. Kleigrond is ook prima.

Wanneer bloeit Prunus cerasifera Nigra?

Vroeg in het voorjaar, in maart/april verschijnen er veel kleine roze bloemen aan de takken. Direct na de bloei komt het blad aan de boom. Het blad is prachtig rood/paars van kleur. In de winter verliest de boom zijn blad.

Snoei

De boom hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden. Verwijder alleen dode takken en takken die elkaar kruizen. Blijf goed op de vorm van de boom letten. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier