Prunus laurocerasus Reynvaanii – Laurier

Prunus laurocerasus Reynvaanii

Laurier

Prunus laurocerasus Reynvaanii of Laurier is een groenblijvende en bloeiende heester met langwerpig dofgroen blad, witte bloemen en zwarte bessen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en blad, snoei en verzorging van de heester.

Deze Prunus soort heeft een opgaande dichte groei. De heester wordt tot 1.8 m hoog en kan gesnoeid worden.

Prunus laurocerasus Reynvaanii is mooi als solitair in een ruime border, maar zeker als haag wordt hij veel toegepast. Houdt bij het planten van een haag een aantal aan van 3 per strekkende meter.

Standplaats Prunus laurocerasus Reynvaanii

De heester is gemakkelijk en stelt weinig eisen. Hij kan in zon of halfschaduw staan en zijn voorkeur gaat uit naar licht vochtige, maar waterdoorlatende grond die voedselrijk en licht zuur is.

Bloei, blad en bessen

Laurier bloeit in mei – juni met witte bloemen. Wordt de heester twee keer per jaar gesnoeid (wanneer hij als haag is aangeplant) dan zal de bloei waarschijnlijk uitblijven.

In het najaar kunnen er zwarte bessen aan de heester komen.

Het grote donkergroene blad is langwerpig en leerachtig en ziet er dof uit. Prunus laurocerasus Reynvaanii is een groenblijvende plant in de wintermaanden.

Verzorging Laurier

  • Snoei is niet nodig. Heeft u echter een haag aangeplant dan is het aan te raden om wel te snoeien. Dit kan één of twee keer per jaar gedaan worden (juni – september). Snoei niet laat in het jaar, er is dan kans dat de gesnoeide takken invriezen. Snoeien kan het best met een snoeischaar gebeuren, zodat het blad heel blijft.
  • Bemesten kan plaatsvinden in het voorjaar.
  • Geef na het planten voldoende water, laat de grond niet uitdrogen.