Nepeta nervosa – Kattenkruid

 Nepeta nervosa

Kattenkruid

Nepeta nervosa – Kattenkruid is een langbloeiende plant met blauwe bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de plant.

Er zijn van die planten die je eigenlijk niet zou willen missen in je tuin en dit is er één van. Nepeta nervosa is een zeer langbloeiende plant waar allemaal leuke vlinders en nuttige bijen op af komen.

De plant wordt ongeveer 40 cm hoog en is zeer geschikt voor de border of rotstuin. Deze Kattenkruid soort is minder aantrekkelijk voor katten dan de andere soorten en blijft ook wat mooier van vorm. Deze winterharde plant kan een droge standplaats in de zon goed verdragen.

Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 9 stuks per vierkante meter. Kattenkruid is een goede bodembedekker.

Kattenkruid kopen

Koop deze fraaie plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Nepeta nervosa

De plant staat graag in de zon.

De grond kan droog zijn en waterdoorlatend.

Wanneer bloeit Nepeta nervosa?

Kattenkruid is een langdurig bloeiende plant, zeker als uitgebloeide bloemen verwijderd worden. De blauwe bloemen verschijnen vanaf eind mei en de bloei kan doorgaan tot in september. De blauwe bloemen trekken vlinders en bijen.

Het groene lancetvormige blad sterft in de winter af.

Verzorging

  • Zorg in de kustgebieden voor wat vorstbescherming.
  • Knip uitgebloeide bloemen weg om doorbloei te stimuleren.
  • Snoei de plantenresten vroeg in het voorjaar weg.