Nepeta nervosa – Kattenkruid

Nepeta nervosaNepeta nervosa – Kattenkruid is een langbloeiende plant met blauwe bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de plant.

Algemene informatie

Er zijn van die planten die je eigenlijk niet zou willen missen in je tuin en dit is er één van. Nepeta nervosa is een zeer langbloeiende plant waar allemaal leuke vlinders en nuttige bijen op af komen.

De plant wordt ongeveer 40 cm hoog en is zeer geschikt voor de border of rotstuin. Deze Kattenkruid soort is minder aantrekkelijk voor katten dan de andere soorten en blijft ook wat mooier van vorm, doordat deze soort lager blijft dan andere soorten. Deze winterharde plant kan een droge standplaats in de zon goed verdragen.

Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 9 stuks per vierkante meter. Kattenkruid is een goede bodembedekker.

Kattenkruid kopen

Koop deze fraaie plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Nepeta nervosa

De plant staat graag in de zon.

Katten kruid staat graag in droge waterdoorlatende grond.

Wanneer bloeit Nepeta nervosa?

Kattenkruid is een langdurig bloeiende plant. Knip uitgebloeide bloemen weg om doorbloei te stimuleren.  De blauwe bloemen verschijnen vanaf eind mei en de bloei kan doorgaan tot in september. De blauwe bloemen trekken vlinders en bijen.

Het groene lancetvormige blad sterft in de winter af.

Kattenkruid snoeien

Knip in het voorjaar de afgestorven plantenresten tot vlak boven de grond weg. Door de plant in de zomer nog een keer te snoeien wordt doorbloei gestimuleerd.

Verzorging

  • Zorg in de kustgebieden voor wat vorstbescherming.
  • Knip uitgebloeide bloemen weg om doorbloei te stimuleren.
  • Snoei de plantenresten vroeg in het voorjaar weg.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier