Nepeta faassenii Walkers low – Kattekruid

Nepeta faassenii Walkers Low

Nepeta faassenii Walkers Low – Kattekruid

Nepeta faassenii Walkers low of Kattekruid is een sterke, langbloeiende vaste plant met lilablauwe bloemen en grijsgroen behaard blad.

Algemene informatie Nepeta Walkers low

Het is een langbloeiende plant die bloeit met lilablauwe bloemen van begin zomer tot in het begin van het najaar.

De plant heeft de naam kattekruid vanwege zijn grote aantrekkingskracht op veel katten. Ze houden ervan om midden in de plant te gaan liggen en te knabbelen aan de takjes. De bloemen trekken veel bijen en vlinders naar de tuin.

De planten worden ongeveer 50 à 60 cm hoog en breed. Zorg dat hij voldoende ruimte heeft. Als de planten in grotere hoeveelheden dicht genoeg bij elkaar staan, dan is het een goede bodembedekker (Plaats 7 stuks per vierkante meter).

De soort is ook goed als randplant te gebruiken en voor vakbeplanting en zelfs in een bloempot zult u er veel plezierbutton aan hebben.

Nepeta faassenii Walkers low is redelijk winterhard en kan vermeerderd worden door de plant in het voorjaar te delen.

Standplaats Nepeta Walkers low

De plant staat graag op een plek in de zon.

Het is een gemakkelijke plant die het op vrijwel iedere niet te natte grond goed doet. Zijn voorkeur gaat uit naar droge humus- en kalkrijke grond, die matig voedselrijk is en goed water doorlatend is.

Bloei en blad

Nepeta faassenii Walkers low bloeit van mei t/m september met lilablauwe bloemen. De vele kleine bloemen komen aan lange stelen die boven het blad uitsteken. Knip na de eerste bloei de plant een stuk terug, er zal een uitgebreide tweede bloei volgen.

Het blad is grijsgroen van kleur en is licht behaard. De randen van het blad zijn gezaagd. In de winter sterft de plant af, om in het voorjaar vanuit de grond weer terug te komen.

Snoei

Nepeta faassenii Walkers low kan na de eerste bloei gesnoeid worden (of al eerder als u de plant te wild en lelijk geworden vindt). Een tweede bloei wordt gestimuleerd, bovendien blijft de plant wat beter in model.

Voor de winter kan de plant weer terug geknipt worden, maar liever niet helemaal tot aan de grond. De plantenresten beschermen de wortelkluit tegen vorst.

Nepeta soorten