Persicaria amplexicaulis Pink Elephant – Duizendknoop

Persicaria amplexicaulis Pink Elephant

Persicaria amplexicaulis Pink Elephant – Duizendknoop

Persicaria amplexicaulis Pink Elephant of Duizendknoop is een vrij laagblijvende soort met roze, iets afhangende bloemen.

Het is een niet woekerende plant, die redelijk winterhard is.

De plant is een langzame groeier en wordt ongeveer 40 cm hoog. Hij kan goed in de border of in een pot worden toegepast. In de border komt de plant het mooist tot zijn recht als hij in grote hoeveelheden wordt geplant. Houdt 5 tot 7 stuks per vierkante meter aan.

Standplaats Persicaria amplexicaulis Pink Elephant

De plant staat graag op een zonnige plek of in lichte schaduw.

De voorkeur gaat uit naar een voedselrijke licht vochtige, maar waterdoorlatende grond.

Bloei en blad

Persicaria amplexicaulis Pink Elephant is een langbloeiende plant met roze iets afhangende bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen. De plant bloeit van juli t/m oktober. Door uitgebloeide bloemen weg te knippen wordt doorbloei gestimuleerd.

Het blad is blauwgroen van kleur. In de winter sterft de plant bovengronds af, om in het voorjaar weer boven de grond te komen.

Verzorging

De afgestorven plantenresten kunnen begin winter worden verwijderd, of liever in het vroege voorjaar, zodat de resten nog wat vorstbescherming geven. De plant heeft verder geen verzorging nodig.

Persicaria soorten

Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

Plaats een reactie