Rudbeckia fulgida Little Goldstar – Zonnehoed

Rudbeckia Little GoldstarRudbeckia fulgida Little Goldstar of Zonnehoed is een langbloeiende plant met mooie donkergele bloemen met een bruin hart. Lees hier alles over de verzorging, standplaats en bloei van de plant.

Deze Rudbeckia soort is winterhard en is een compact groeiende plant van 40 cm hoog. Rudbeckia fulgida Little Goldstar staat mooi in de border of in een pot op het terras en kan goed worden gebruikt als vakbeplanting. Deze soort blijft kleiner en vormt minder grote pollen dan de andere soorten en kan daarom goed worden toegepast in kleine tuinen en bloembakken.

De bloei is laat in het jaar als veel andere planten al zijn uitgebloeid. Zo vinden vlinders en bijen in deze wat moeilijke tijd toch nog voedsel in de tuin. Een mooie toepassing dus voor de najaarstuin!

Plant 7 à 9 stuks per vierkante meter voor een mooi opvallend resultaat.

Standplaats Rudbeckia fulgida Little Goldstar

Deze rijkbloeiende plant staat graag in de zon of in lichte schaduw.
De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig, maar waterdoorlatend.

Rudbeckia fulgida Little Goldstar kopen

Er zijn veel soorten Rudbeckia te koop, deze soort blijft een stuk lager dan de overige soorten en is daardoor beter toepasbaar in bloembakken en kuipen. Koop deze plant door op onderstaande button te klikken:

Wanneer bloeit de plant?

De bloei is van augustus t/m oktober met veel gele bloemen met bruin hart. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen en zijn geschikt voor gebruik als snijbloem. Door uitgebloeide bloemen weg te knippen wordt doorbloei gestimuleerd.

Het blad van deze bladverliezende plant is groen.

Verzorging

  • Snoei; Knip in het voorjaar de afgestorven delen weg vlak boven de grond. Als je van een opgeruimde tuin houdt in de winter, dan kunnen de stelen alvast een flink stuk worden terug geknipt in het najaar.
  • Vermeerderen; Vermeerderen kan plaatsvinden d.m.v. delen van de plant.
  • Bemesten; Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier