Rudbeckia Summerina – Zonnehoed

Rudbeckia Summerina

Zonnehoed

Rudbeckia Summerina – Zonnehoed is een langbloeiende plant die van midden zomer tot in het najaar bloeit met prachtige gele bloemen met donkergekleurd hart.

Deze soort is verkrijgbaar met bloemen in de kleuren geel, oranje en rood. Deze polvormende bloeiende plant heeft een compacte groei, is goed winterhard en wordt tot 60 cm hoog.

Rudbeckia’s zijn gemakkelijke planten die aan het eind van het bloemenseizoen nog voor kleurenpracht in de border of op het terras/balkon zorgen. Ze zijn mooi te combineren met herfstasters en Sedum soorten. Plant voor een mooi resultaat 7 stuks per vierkante meter.

Zonnehoed kopen

Koop deze langbloeiende plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Rudbeckia Summerina

De plant staat graag in de zon of halfschaduw.
De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig, maar waterdoorlatend. Een natblijvende grond kan deze plant in de winter fataal worden.

Wanneer bloeit Rudbeckia Summerina?

Zonnehoed Summerina bloeit overvloedig en langdurig met grote gele, oranje of rode bloemen met donkerbruin gekleurd hart. De bloemen verschijnen aan de uiteinden van lange opgaande stelen en zijn goede snijbloemen.
Het lancetvormige smalle groene blad sterft in de winter af.

Verzorging Zonnehoed

  • Scheuren van de plant kan in het voor-of najaar plaatsvinden.
  • Knip uitgebloeide bloemen weg om doorbloei van de plant te stimuleren.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier