Rudbeckia fulgida Goldsturm – Zonnehoed

Rudbeckia fulgida GoldsturmRudbeckia fulgida Goldsturm of Zonnehoed is een rijk- en langbloeiende plant met gele bloemen met bruin hart. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Deze winterharde plant heeft een opgaande groei en is een polvormende plant, die ongeveer 80 cm hoog kan worden. De plant is geschikt voor in de gemengde border en kan ook goed voor vakbeplanting worden toegepast. Plant dan 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Rudbeckia fulgida Goldsturm kopen

Bent u enthousiast geworden door het zien van deze fraaie plant en wilt u hem zelf in de tuin hebben? Klik op onderstaande button om de plant te kopen!

Standplaats Zonnehoed

Deze mooie langbloeiende plant staat graag in de zon of eventueel in lichte schaduw.
De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

De plant bloeit van augustus t/m oktober met gele bloemen met bruin hart. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen en zijn geschikt voor gebruik als snijbloem. Doorbloei kan gestimuleerd worden door uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Het groene blad is lancetvormig. De plant is winterhard en verliest in de winter haar blad, al kan in zachte winters het blad nog lang aan de plant blijven.

Verzorging Rudbeckia fulgida Goldsturm

  • Knip in maart de afgestorven delen vlak boven de grond weg. Als je van een opgeruimde wintertuin houdt, dan kunnen de stelen in het najaar alvast een stuk worden terug geknipt.
  • Vermeerderen kan plaatsvinden d.m.v. delen van de plant
  • Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

Er zijn nog meer fraaie Rudbeckia – Zonnehoed soorten. Klik op onderstaande button voor een overzicht! 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie


  • Anke

    Vraagje: ik heb de zonnehoed vorige zomer geplant, maar hij is dit jaar, het is nu half mei, nog niet opgekomen. Is dat normaal?