Sambucus racemosa Plumosa Aurea – Trosvlier

Sambucus racemosa Plumosa Aurea

Trosvlier

Sambucus racemosa Plumosa Aurea of Trosvlier is een Vlier met prachtig diep ingesneden goudgeel blad en geel witte bloemen.

Deze bloeiende heester wordt ongeveer 3 m hoog en is winterhard.

Het prachtige blad is de grootste sierwaarde van de heester, maar behalve dat krijgt hij ook nog witte bloemen en rode bessen, kortom, een heester die veel te bieden heeft!

Standplaats Sambucus racemosa Plumosa Aurea

De heester staat het liefst in halfschaduw, maar schaduw en zon zijn ook mogelijk, wat zon betreft wel het liefst in gefilterd zonlicht, in volle zon kan het blad verbranden.

De grond kan het best licht vochtig en waterdoorlatend zijn.

Bloei, bessen en blad

Trosvlier bloeit in april en mei met geel witte pluimen. De heester bloeit op meerjarig hout.

Na de bloei komen er rode vruchten aan de heester, waar vogels dol op zijn.

Het blad is diep ingesneden en is mooi goudgeel van kleur. Vooral het jonge blad is prachtig en is bronskleurig! In de winter verliest de heester zijn blad.

Snoei Sambucus racemosa Plumosa Aurea

Snoei kan het best in maart-april plaatsvinden. Bedenk dat door snoei de bloei beperkt wordt, doordat de bloemen aan meerjarig hout groeien. Een wat oudere heester kan goed d.m.v. verjongingssnoei worden aangepakt, waarbij enkele van de oudere takken flink worden teruggesnoeid. Zo wordt de vorming van jonge scheuten bevorderd en blijft de heester evengoed bloeien.

Een andere mooie Vlier; Sambucus nigra Black Beauty

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier