Sedum acre Yellow Queen – Muurpeper – Vetkruid

VetkruidSedum acre Yellow Queen of Muurpeper of Vetkruid is geel bloeiende bodembedekker met geelgroen blad. Dit vetplantje is goed winterhard en wordt tot 10 cm hoog. Lees hier over de standplaats en bloei en waar je de plant kunt kopen.

Algemene informatie

Vetkruid kan worden toegepast in de border (waar het hele zoden kan vormen), in de rotstuin, als dakbedekking, in een pot op een warm terras of tussen stenen van een stapelmuur. De gele bloemen die in juni en juli bloeien zijn erg aantrekkelijk voor vlinders en bijen.
Muurpeper is een bloeiende bodembedekker die de groei van onkruid goed kan tegengaan. Plant voor een mooi resultaat in de border 11 à 13 stuks stuks per vierkante meter.

Muurpeper kopen

Deze leuke bodembedekker is in verschillende soorten verkrijgbaar. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Muurpeper kopen

Standplaats Sedum acre Yellow Queen

Het plantje staat graag op een warme beschutte plek in de zon.
De grond kan voedselarm tot matig voedselrijk zijn en moet goed waterdoorlatend zijn. Op voedselrijke grond doet de plant het een stuk minder goed.

Wanneer bloeit de plant?

Muurpeper bloeit met stervormige gele bloemen in juni en juli. De bloemen trekken vlinders en bijen naar de tuin.

Het vlezige blad kan veel vocht opslaan en is geelgroen van kleur. Muurpeper is een groenblijvende plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier