Sedum floriferum Weihenstephaner Gold – Vetkruid

Sedum floriferum Weihenstepaner gold

Vetkruid

Sedum floriferum Weihenstephaner Gold of Vetkruid is een goudgeel bloeiende vetplant met grijsgroen blad wat in de herfst meer grijs en paars gekleurd wordt. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging.

Vetkruid wordt ongeveer 15 cm hoog, is een goede bodembedekker en is verder geschikt voor de rotstuin, tussen stapelmuurtjes of voor in een bloembak op de tuintafel. Plant voor een opvallend en bodembedekkend resultaat 9 à 11 stuks per vierkante meter. Het is een gemakkelijke plant die goed te combineren is met andere planten in de border.

De plant is winterhard en is groenblijvend in de winter. De bloei is rijkelijk en langdurig en de bloemen trekken vlinders en andere insecten naar de tuin.

Sedum floriferum Weihenstephaner Gold kopen

Er zijn zeer veel soorten vetkruid te koop. De plantjes zijn zeer geschikt voor gebruik in de rotstuin. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Vetkruid kopen

Standplaats Sedum floriferum Weihenstephaner Gold

Vetkruid staat graag op een plek in zon of lichte schaduw.
De voorkeur gaat uit naar grond die kalk- en voedselrijk is en niet te droog , maar wel goed waterdoorlatend.

Wanneer bloeit de plant?

Vetkruid is een langbloeiende plant met stervormige goudgele bloemen in de maanden juli, augustus en september. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het blad is grijsgroen van kleur en is lancetvormig met een getande rand. In het najaar verkleurd het vlezige blad meer naar grijs met een paarse gloed. De takjes zijn roodgekleurd, de gele bloemen steken daar mooi bij af. Het is een groenblijvende plant.

Verzorging

Knip in het voorjaar de eventueel ingevroren takjes weg.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier