Sedum Karlfunkelstein – Vetkruid

Sedum Karfunkelstein

Vetkruid

Sedum Karlfunkelstein of Vetkruid is een langbloeiende plant met rode bloemknoppen en roze rode bloemen in combinatie met prachtig donker paars gekleurd blad.

De plant is al mooi en opvallend vanwege het mooi gekleurde blad en fleurt de najaar border dan ook nog eens flink op met zijn mooie rode bloemen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Sedum Karlfunkelstein of Vetkruid bloeit met roze rode bloemen en is geschikt voor de border, rotstuin en voor in een pot op het terras. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de plant.
De plant is winterhard en sterk en wordt tot 40 cm hoog. Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 7 stuks per vierkante meter.

Standplaats Sedum Karlfunkelstein

Vetkruid staat graag in de zon, maar halfschaduw wil ook wel lukken.
De grond kan het best kalkrijk zijn en waterdoorlatend. Als de grond te lang vochtig blijft dan kunnen de stengels van de plant snel verrotten.

Bloei en blad

Sedum Karlfunkelstein bloeit met roze rode bloemen in schermen. De bloemknoppen zijn rood gekleurd. De bloei is van augustus tot in oktober, de bloemen zijn goed als snijbloem te gebruiken.

Het vlezige blad is paars en wordt later in het jaar steeds donkerder van kleur.

Verzorging Sedum Karlfunkelstein

Snoei in het voorjaar de oude bloemstengels weg tot vlak boven de grond.

Vermeerderen kan d.m.v. delen van de plant plaatsvinden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier