Sedum pulchellum Seastar – Vetkruid

Sedum Seastar

Vetkruid

Sedum pulchellum Seastar of Vetkruid is een langbloeiende plant met stervormige lichtroze bloemen en smal groen blad.

Het plantje, wat maar weinig tot geen onderhoud nodig heeft, is winterhard, wordt ongeveer 20 cm hoog en is een goede bodembedekker en is zeer geschikt voor een plek in de rotstuin.

Standplaats Sedum pulchellum Seastar

De voorkeur van de plant gaat uit naar een plek in de zon, maar lichte schaduw wordt ook verdragen.

De grond kan het best waterdoorlatend zijn. Deze soort kan iets beter tegen vochtige grond dan vele andere Sedum soorten.

Vetkruid kopen

Er zijn veel verschillende soorten Vetkruid te koop met bloemen in de kleuren geel, roze, rood en paars. Ze zijn goed geschikt voor de rotstuin, maar ook in de border staan ze erg mooi. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en het zijn planten die lang bloeien. Kortom, leuke planten voor iedere tuin!  Klik op onderstaande button om Vetkruid te kopen:

Vetkruid kopen

Bloei en blad

Vetkruid is een langbloeiende plant met stervormige  roze bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Uitgebloeide bloemen hebben ook in de winter nog sierwaarde.

Het vlezige blad is smal en langwerpig en is groen van kleur. Het is een groenblijvende plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!