Sedum pulchellum Seastar – Vetkruid

Sedum Seastar

Vetkruid

Sedum pulchellum Seastar of Vetkruid is een langbloeiende plant met stervormige lichtroze bloemen en smal groen blad.

Het plantje, wat maar weinig tot geen onderhoud nodig heeft, is winterhard, wordt ongeveer 20 cm hoog en is een goede bodembedekker en is zeer geschikt voor een plek in de rotstuin.

Standplaats Sedum pulchellum Seastar

De voorkeur van de plant gaat uit naar een plek in de zon, maar lichte schaduw wordt ook verdragen.

De grond kan het best waterdoorlatend zijn. Deze soort kan iets beter tegen vochtige grond dan vele andere Sedum soorten.

Vetkruid kopen

Er zijn veel verschillende soorten Vetkruid te koop met bloemen in de kleuren geel, roze, rood en paars. Ze zijn goed geschikt voor de rotstuin, maar ook in de border staan ze erg mooi. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en het zijn planten die lang bloeien. Kortom, leuke planten voor iedere tuin!  Klik op onderstaande button om Vetkruid te kopen:

Vetkruid kopen

Bloei en blad

Vetkruid is een langbloeiende plant met stervormige  roze bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Uitgebloeide bloemen hebben ook in de winter nog sierwaarde.

Het vlezige blad is smal en langwerpig en is groen van kleur. Het is een groenblijvende plant.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier