Thuja occidentalis Brabant – Westerse Levensboom – Groene Haagconifeer

Thuja occidentalis Brabant

Groene Haagconifeer

Thuja occidentalis Brabant of Westerse Levensboom is een groenblijvende plant (Conifeer), die zeer geschikt is om als haag of solitair aan te planten en heeft weinig onderhoud nodig. Lees hier alles over de standplaats, snoei en verzorging van Groene Haagconifeer.

De conifeer wordt zonder snoei zeker 6 m hoog. Snoei is echter goed mogelijk en wordt zelfs aangeraden om een mooie dichte struik te krijgen. De hoogte heeft u dus helemaal zelf in de hand.

Thuja occidentalis Brabant is een snelgroeiende plant die goed winterhard is. Hij heeft een opgaande groei, die zuilvormig is. Plant voor een haag 2.5 tot 3 stuks per strekkende meter voor een mooi resultaat.

Standplaats Thuja occidentalis Brabant

De Conifeer staat graag op een beschutte plek in zon of halfschaduw.

Hij staat het liefst in vochtige, maar waterdoorlatende grond, die humus- en voedselrijk is.

Blad

Thuja occidentalis Brabant is groenblijvend in de winter en kan van groen naar bruin/brons kleur verkleuren.

Verzorging Thuja

Wat verzorging betreft is deze soort behoorlijk onderhoudsarm.

  • Snoei kan het best regelmatig plaatsvinden om hem mooi dicht te maken. Snoei de haag minimaal 2 keer per jaar, in juni en in september. Zorg er wel voor om alleen in de groene delen te snoeien, anders is de kans groot dat de Conifeer niet meer uitloopt. Zorg voor een scherpe en schone snoeischaar en zorg dat de onderkant breder blijft dan de bovenkant, zodat alle delen van de conifeer zonlicht kunnen vangen.
  • Bemest de Conifeer in het voorjaar met coniferenmest.
  • Plant de Coniferen aan met tuinturf en houdt de grond voldoende vochtig.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier