Thuja plicata Whipcord – Westerse Levensboom

Thuja plicata WhipcordThuja plicata Whipcord of Westerse Levensboom is een groenblijvende plant (conifeer), met afhangend draadachtig geschubd blad. Lees hier over de standplaats en verzorging.

De conifeer valt op vanwege zijn bolvormige groei en het aparte afhangende blad. Westerse Levensboom is mooi solitair in een border of in een pot op het terras. De conifeer is goed winterhard.

Coniferen en andere groenblijvende planten geven ‘body’ aan de wintertuin. Als de meeste vaste planten afsterven en ondergronds verdwijnen blijven deze planten zichtbaar en mooi. Het is dan ook aan te raden om in iedere tuin iets groenblijvends te planten.

Thuja kopen

Er zijn veel verschillende Thuja soorten te koop met blad in groene, bruine en gele kleuren. Coniferen zijn groenblijvend en blijven de wintertuin dus kleur geven. Ze zijn goed winterhard en veel soorten kunnen goed in vormen gesnoeid worden. Koop coniferen door op onderstaande button te klikken:

Thuja kopen

Standplaats Thuja plicata Whipcord

De conifeer staat graag op een beschutte plek in zon of halfschaduw in licht vochtige, maar waterdoorlatende grond. De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn.

Blad

Deze conifeer is groenblijvend en heeft groen draadachtig blad, wat er geschubd uitziet. In het najaar en winter verkleurd het blad mooi naar koperkleur.

Snoeien Thuja plicata Whipcord

Snoei is niet noodzakelijk maar kan in het voorjaar plaatsvinden. Knip niet tot in dood uitziende delen.