Thuja occidentalis Rheingold – Westerse Levensboom

Thuja occidentalis RheingoldThuja occidentalis Rheingold of Westerse Levensboom is een groenblijvende plant (conifeer) met een compacte groei met geelgroen loof, in de winter verkleurend naar oranje geel.

Deze conifeer is winterhard en wordt ongeveer 1 m hoog en breed. Plant 1 stuks per vierkante meter.
Westerse Levensboom staat mooi solitair in de border en de conifeer is geschikt om als haag aangeplant te worden. Plant dan 1 stuks per strekkende meter. Het is een langzaam groeiende conifeer.

Standplaats Thuja occidentalis Rheingold

Deze conifeer heeft een voorkeur voor zon of halfschaduw en staat graag in licht vochtige waterdoorlatende grond die voedsel- en humusrijk is. Zorg dat de grond niet langdurig uitdroogt.

Thuja kopen

Er zijn verschillende soorten Thuja te koop. Er zit veel verschil in hoogte en breedte van iedere conifeer en ook qua kleur van het loof is er veel verschil. Coniferen zijn goed geschikt om als groenblijvende haag aan te planten. Klik op onderstaande button om Thuja te kopen:

Thuja kopen

Blad

Thuja occidentalis Rheingold is een wintergroene conifeer.

Het loof is geelgroen, in de winter verkleurend naar oranje geel. De jonge conifeer is bolvormig, later veranderd dit naar een kegelvorm.

Verzorging Thuja occidentalis Rheingold

  • Snoei is amper noodzakelijk. Er kan lichte snoei voor vormbehoud plaatsvinden in de maanden juni t/m september.
  • Bemest de conifeer in het voorjaar, het liefst met speciale coniferenmest.
  • Plant coniferen met tuinturf en zorg dat de grond voldoende vochtig blijft.

Thuja soorten

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier