Trifolium rubens – Sierklaver: standplaats, bloei, blad

Trifolium rubens

Trifolium rubens – Sierklaver

Trifolium rubens of Sierklaver bloeit met roze/paarse bloemen. Lees hier over de standplaats en bloei.

Algemene informatie

Sierklaver is een winterharde, bladverliezende vaste plant. De bloemen staan prachtig in elke border, de plant combineert gemakkelijk met andere planten. Sierklaver wordt ongeveer 50 tot 70 cm hoog. De bloemen zijn goed in trek bij bijen. Bij het planten van meerdere exemplaren houd je ongeveer 7 planten aan per vierkante meter. De plant komt mooi tot zijn recht als hij in grote aantallen wordt aangeplant.

Standplaats Trifolium rubens

Deze langbloeiende plant staat graag op een open plek in de zon of in halfschaduw. De grond mag droog tot normaal en kalkrijk zijn Verder houdt deze vaste plant van voedselrijke grond.

Blad

Het blad is lancetvormig en heeft een groene kleur. In de winter sterft de plant af om in het voorjaar weer bovengronds te komen.

Bloei

De plant bloeit van juni t/m augustus met prachtige  roze/paarse bloemen.

Mijn ervaring

Sierklaver is een langbloeiende plant, die gemakkelijk te verzorgen is. De bloemen zijn prachtig en zijn gemakkelijk met veel andere planten te combineren. Er is ook een mooie witbloeiende soort:

Trifolium ochroleucon

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier