Viburnum burkwoodii Anne Russell – Sneeuwbal

Viburnum burkwoodii Anne Russell
Viburnum burkwoodii Anne Russell
Viburnum burkwoodii Anne Russell – Sneeuwbal

Viburnum burkwoodii Anne Russell of Sneeuwbal is een bloeiende heester met mooie zalmroze bloemknoppen en witte bolvormige bloemen in april en mei.

De sierheester is goed winterhard en wordt ongeveer 2 m hoog. Plant 1 heester per vierkante meter. De heester is mooi solitair in de border, in de heesterborder en kan worden toegepast als informele haag. De heester valt op met zijn zalmroze bloemknoppen tegen het glanzende groene blad.

Standplaats Viburnum burkwoodii Anne Russell

De heester staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend en humusrijk en zuur. Laat de grond niet uitdrogen, dit gaat ten koste van de bloemen.

Bloei, bessen en blad

Viburnum burkwoodii Anne Russell bloeit met bolvormige witte bloemen in april en mei, vooraf gegaan door zalmroze bloemknoppen. De geurende bloemen trekken vlinders en bijen buttonnaar de tuin.
Na de bloei kunnen er zwarte bessen verschijnen.

Het blad is glanzend en groen van kleur. In de herfst is er een mooie verkleuring van het blad naar geel en rood. In zachte winters is de heester (half)groenblijvend.

Verzorging Viburnum burkwoodii Anne Russell

Na de bloei kunnen beschadigde takken en verkeerd groeiende takken verwijderd worden. Verdere snoei wordt afgeraden. Zorg dus bij het planten voor een ruime plantplaats.

Geef water tijdens langdurige droogte, om uitdroging van de grond te voorkomen.

Viburnum soorten

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.