Hebe addenda – Struikveronica

Hebe addenda 'Lisa'

Hebe addenda of  Struikveronica  zijn groenblijvende plantendie ongeveer 70 cm hoog worden. In mijn tuin staan Hebe addenda ‘Lisa’ en ‘White Lady”.

Algemene informatie

De plant kan binnen gehouden worden en zal het dan ongeveer 6 weken volhouden. Hij is beter op zijn plaats op een koele plek buiten. Het is in principe een eenjarige plant, maar in niet al te strenge winters kan Hebe addenda enkele jaren overleven. Je kunt hem het best op een beschutte plek plaatsen.

Hebe addenda

De plant staat leuk in een pot op het terras, maar ook in de border. Er zijn soorten verkrijgbaar met verschillende kleuren; wit, roze blauw, paars of lila.

Deze langbloeiende plant bloeit van juli t/m oktober. Als je regelmatig de bloemen verwijdert, blijft de plant langdurig doorbloeien.

Standplaats en verzorging

De plant staat graag in halfschaduw of zon. Bij een plaats in de zon heeft hij regelmatig water nodig. De grond mag niet uitdrogen. Hebe addenda 'White Lady'

Geef regelmatig mest, bv kalkrijk beendermeel en bescherm de plant bij zware vorst.  Planten doe je het best met potgrond.

Bloei

 • Hebe addenda ‘Lisa': bloei: juli- oktober met roze bloemen.
 • Hebe addenda ‘White lady': bloei: juli- oktober met witte bloemen

6 Reactiesnaar “Hebe addenda – Struikveronica”

 1. m helbig zegt:

  vraag ik heb ook een hebe addenda katrina over jarig hij bloeit als een gek maar hij laat alle bladeren vallen kunt u mij zeggen wat ik moet doen m.vr gr mh

 2. Marjo zegt:

  Hallo,
  Ik heb vorig jaar een Hebe Addenda gekocht en deze is heel mooi gegroeid in onze tuin. Hij bloeit echter niet, terwijl het al half augustus is. Hoe komt dit?

  Mvg

 3. Janneke zegt:

  Wanneer moer je de addenda snoeien?

 4. Theo zegt:

  Wanneer kan je de addenda snoeien????

 5. Dick zegt:

  Het is nu 16 januari en de bikkel bloeit nog steeds!

Plaats een reactie