Agastache Blue Fortune – Dropplant

Agastache Blue FortuneAgastache Blue Fortune – Dropplant is een langbloeiende plant met paarsblauwe bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen.

Agastache Blue Fortune is redelijk winterhard, wordt ongeveer 90 cm hoog en kan met veel andere vaste planten gecombineerd worden.

Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 5 stuks per vierkante meter.

Standplaats Agastache Blue Fortune

De plant staat graag in de volle zon in waterdoorlatende grond. De plant is redelijk winterhard. Vorstbescherming kan d.m.v. het afdekken van de grond rondom de voet van de plant.

Wanneer bloeit Agastache Blue Fortune?

Dropplant bloeit van juni t/m september met paarsblauwe bloemen, maar ook als de bloemen zijn uitgebloeid hebben ze nog sierwaarde. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen en de uitgebloeide bloemen zijn weer aantrekkelijk voor vogels die de zaadjes en insecten komen eten. Het is dan ook leuk om de uitgebloeide bloemen in de winter te laten staan.

Dropplant kopen

Er zijn verschillende soorten Dropplant verkrijgbaar met bloemen in de kleuren, blauw, paars, roze en wit. De planten bloeien lang en trekken veel bijen naar de tuin. Ze combineren goed met andere planten in de border en blijven goed stevig overeind staan. Wilt u ook deze diervriendelijke en bovendien langbloeiende vaste plant in de tuin hebben? Koop hem nu door op onderstaande knop te klikken!

Agastache kopen

Blad en stengels Dropplant

Het blad is lancetvormig en getand. De plant dankt zijn naam aan de geur die het blad afgeeft als het gekneusd wordt of door erover heen te wrijven. Je ruikt dan een anijs/drop geur. De stengels van de plant zijn hoekig en zacht behaard.

Wanneer Dropplant snoeien?

De afgestorven stengels kunnen in maart vlak boven de grond worden afgeknipt. Als je van een opgeruimde tuin in de winter houdt, dan kan de snoeibeurt ook in het najaar plaatsvinden. Bedenk wel dat veel insecten een goede schuilplek kunnen vinden in de uitgebloeide bloemen en dat je op deze manier ook weer de vogels een groot plezier doet.

 

De afgestorven stengels kunnen het best in maart worden afgeknipt tot vlak boven de grond. Eventueel kan snoei in het najaar plaatsvinden, maar bescherm de plant dan extra tegen vorst.

Dropplant kan worden vermeerderd door oude planten te scheuren en opnieuw te planten. Scheuren kan in het voorjaar gedaan worden. Geef na het planten voldoende water.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier