Dropplant – Agastache Blue Boa

Dropplant

Dropplant – Agastache Blue Boa

Dropplant (Agastache Blue Boa) is een mooie langbloeiende plant met blauwe bloemen in aren.

Deze winterharde plant heeft mooie lange en volle bloeiaren en wordt ongeveer 80 cm hoog.

Dropplant dankt zijn naam aan de dropgeur die het blad verspreid bij het wrijven over het blad of het kneuzen ervan.

Dropplant Blue Boa is een gemakkelijke vaste plant die goed combineert met allerlei andere borderplanten. Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 5 stuks per vierkante meter.

Bloei en blad Dropplant

Agastache Blue Boa bloeit van juli t/m september met mooie blauwe aren. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen en zijn geschikt als snijbloem. De uitgebloeide bloemen zijn ook in de winter nog mooi om te zien en er komen vogeltjes op af om de zaadjes te eten.

De stengels zijn hoekig, de bladrand is getand. De plant is bladverliezend.

Dropplant kopen

Koop deze fraaie langbloeiende vaste plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Agastache Blue Boa

De plant staat graag in de zon of eventueel in halfschaduw.

De grond kan het best vochtig, maar goed waterdoorlatend zijn. Droogte wordt ook wel verdragen, maar de plant is dan bevattelijk voor ziekten. Tijdens langdurige droogte kan er meeldauw optreden. Geef regelmatig water om dit te voorkomen, maar sproei niet op het blad van de plant. Maak bij het aanplanten een ruim plantgat en zorg dat de plant op dezelfde hoogte komt te staan als in de pot het geval was. Vul het gat aan met goede tuingrond om de plant direct een goede start te geven en geef zeker de eerste tijd ruim water.

Verzorging

  • Snoei in het voorjaar de plantenresten tot vlak boven de grond terug. Wie van een opgeruimde wintertuin houdt kan ook al in het najaar snoeien, maar geef de plant dan wat extra vorstbescherming.
  • Laat de grond niet teveel uitdrogen om meeldauw op het blad te voorkomen.

Klik op onderstaande button voor een overzicht van meer mooie soorten!

[maxbutton id=”4″ url=”https://plantnu.nl/?s=dropplant” text=”Dropplant soorten” linktitle=”Agastache – dropplant soorten” ]