Agastache mexicana Red Fortune – Dropplant – Anijsplant

Agastache mexicana Red Fortune

Agastache mexicana Red Fortune – Dropplant

Agastache mexicana Red Fortune of Dropplant of Anijsplant is een langbloeiende plant met rozerode bloemen, die zeer aantrekkelijk zijn voor bijen.

De bladverliezende, matig winterharde vaste plant wordt ongeveer 70 cm hoog en heeft een opgaande groei. Plant voor een mooi resultaat 7 stuks per vierkante meter.

De plant is vorstgevoelig en wordt graag beschermt door de grond rondom de plant af te dekken met blad of mulch.

De stengels zijn vierkant en zacht behaard.

Standplaats Agastache mexicana Red Fortune

De plant staat graag in de volle zon op een warme plek.
De grond kan het best waterdoorlatend zijn en humus- en voedselrijk.

Bloei en blad

Agastache mexicana Red Fortune bloeit lang en rijk met rozerode bloemen in aren.

De bloemen trekken veel bijen in de tuin en hoort dus zeker thuis in een diervriendelijke tuin.

Het groene blad geeft bij kneuzen een drop/ anijsgeur af. Het blad is lancetvormig, de stengel is vierkant en licht behaard.

In de winter sterft het blad af. De stengels, met daaraan de uitgebloeide bloemen, kunt u laten staan tot in het voorjaar. Het beschermt de plant en heeft nog wel enige sierwaarde in de vaak toch wat kale wintertuin. De vogeltjes zullen u er ook dankbaar voor zijn als u het één en ander laat staan in de tuin.

Snoei en vermeerderen

De Dropplant kan in het voorjaar ( maart) gesnoeid worden, voor hij uit gaat lopen. De afgestorven stengels kunnen vlak boven de grond afgeknipt worden. Wie van een opgeruimde tuin houdt kan het snoeien ook al in het najaar doen, maar doet er dan goed aan om de wortels van de plant goed te beschermen, door ze af te dekken met mulch.

De plant zaait zichzelf flink uit, overal in de tuin komen nieuwe plantjes op in het voorjaar. Deze zijn echter gemakkelijk te verwijderen. Deze nieuwe plantjes laten zich overigens ook goed overplanten naar een door jou gewenste plaats. Verder kun je vermeerderen door het nemen van een zomerstek of door de oude plant te scheuren.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier