Elaeagnus pungens Maculata – Olijfwilg

Elaeagnus pungens Maculata
Elaeagnus pungens Maculata – Olijfwilg

Elaeagnus pungens Maculata of Olijfwilg is een groenblijvende heester met groengeel leerachtig blad. De heester kan solitair in de border geplaatst worden, maar is ook goed geschikt om als haag aan te planten.

Plant 2 à 3 stuks per strekkende meter voor een mooi resultaat.

Elaeagnus pungens Maculata is een winterharde heester die goed (zee)wind verdragen kan. De heester heeft doorns op de takken zitten.

Standplaats Elaeagnus pungens Maculata

De heester staat graag in de zon of halfschaduw.

De grond mag droog en voedselarm zijn, maar de voorkeur van de heester gaat uit naar voedsel- en humusrijke grond die licht vochtig, maar waterdoorlatend is. De heester is bestand tegen (zee)wind.

Blad en bloei

Deze groenblijvende heester heeft glanzend leerachtig blad. Het bonte blad is groen met een geel hart en de onderzijde van het blad is zilvergrijs van kleur.

Elaeagnus pungens Maculata bloeit (als er niet gesnoeid wordt) in het najaar met onopvallende geurende witte bloemen, gevolgd door rode vruchtjes in het voorjaar, die aantrekkelijk zijn voor vogels.

Snoei Elaeagnus pungens Maculata

Als de heester als haag is aangeplant dan kan de haag het best twee maal per jaar gesnoeid worden om een mooie compacte haag te krijgen. Snoei dan in juli en oktober.

Als de heester solitair staat, dan kan er eventueel in het voorjaar gesnoeid worden. Knip altijd takken met groen blad weg, om het bonte uiterlijk van de heester in staat te houden.

Elaeagnus soorten

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.