Ligustrum Lemon and Lime – Liguster

Ligustrum Lemon & Lime

Liguster

Ligustrum Lemon and Lime of Liguster is een groenblijvende struik met geelgroen gekleurd blad, witte bloemen en blauwzwarte bessen. Kortom, een struik die veel te bieden heeft.

De struik kan in de border staan ( 1 à  2 per vierkante meter) en een mooi contrast vormen met andere planten, verder is het ook een zeer geschikte struik om als haag aan te planten. Houdt dan een aantal aan van 2 à 3 per strekkende meter.

Deze winterharde bloeiende struik wordt zonder snoei tot 2 m hoog.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en de bessen voor vogels. Let wel op; Ligustrum Lemon and Lime is giftig voor mensen bij inname.

Liguster kopen

Er zijn vele soorten en maten te koop. Liguster is goed te gebruiken voor een haag, maar kan ook in vormen gesnoeid worden. Verder zijn ze verkrijgbaar in bolvorm op stam, als leivorm en zelfs als kant en klare meeneemhaag. Kortom, vele toepassingen en toepasbaar in vrijwel iedere tuin. Klik op onderstaande button om deze heester te kopen:

Liguster kopen

 

Standplaats Ligustrum Lemon and Lime

De struik staat graag in zon of halfschaduw in waterdoorlatende grond.

Wanneer bloeit Ligustrum lemon and Lime

Ligustrum Lemon and Lime bloeit in mei en juni met geurende witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen. Let wel op, als de struik als haag is aangeplant en gesnoeid wordt, dan zal de bloei grotendeel uitblijven.

Na de bloei komen er blauwzwarte bessen aan de struik, die voor vogels aantrekkelijk zijn.

Het blad is citroen – limoenkleurig, het blad is langwerpig. Liguster is een groenblijvende plant.

Wanneer snoei je Liguster?

Een Liguster die als haag is aangeplant kan in voor- en najaar worden gesnoeid om een mooie strakke en volle haag te krijgen. Bij snoei in het voorjaar zal de bloei grotendeel uitblijven, zodat er in het najaar ook geen bessen gevormd worden.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Wanner kun je Liguster snoeien?” answer-0=”Een Ligusterhaag kan het best zowel in voor- als najaar gesnoeid worden. Zo wordt de haag mooi vol en strak.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Wanneer plant je Liguster?” answer-1=”Liguster kan het gehele jaar door worden geplant, zolang het maar niet vriest. Het najaar is een perfecte tijd voor aanplanten omdat de grond dan nog warm is en er vaak voldoende regen valt.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier