Ligustrum Lemon and Lime – Liguster

Ligustrum Lemon & LimeLigustrum Lemon and Lime of Liguster is een groenblijvende struik met geelgroen gekleurd blad, witte bloemen en blauwzwarte bessen. Kortom, een struik die veel te bieden heeft.

Ligustrum Lemon and Lime kan in de border staan ( 1 à  2 per vierkante meter) en een mooi contrast vormen met andere planten, verder is het ook een zeer geschikte struik om als haag aan te planten. Houdt dan een aantal aan van 2 à 3 per strekkende meter.

Deze winterharde bloeiende struik wordt zonder snoei tot 2 m hoog.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en de bessen voor vogels. Let wel op; Ligustrum Lemon and Lime is giftig voor mensen bij inname.

Standplaats Ligustrum Lemon and Lime

De struik staat graag in zon of halfschaduw in waterdoorlatende grond.

Bloei, bessen en blad

Ligustrum Lemon and Lime bloeit in mei en juni met geurende witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen. Let wel op, als de struik als haag is aangeplant en gesnoeid wordt, dan zal de bloei grotendeel uitblijven.

Na de bloei komen er blauwzwarte bessen aan de struik, die voor vogels aantrekkelijk zijn.

Het blad is citroen – limoenkleurig, het blad is langwerpig. Ligustrum Lemon and Lime is een groenblijvende plant.

Snoei Ligustrum Lemon and Lime

Een Liguster die als haag is aangeplant kan in voor- en najaar worden gesnoeid om een mooie strakke en volle haag te krijgen. Bij snoei in het voorjaar zal de bloei grotendeel uitblijven, zodat er in het najaar ook geen bessen gevormd worden.

Ligustrum soorten – Liguster soorten