Ilex meserveae Blue Maid – Amerikaanse Hulst

Ilex meserveae Blue MaidIlex meserveae Blue Maid of Amerikaanse Hulst is een groenblijvende heester met blauwgroen glanzend blad, witte bloemen en rode bessen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, de bessen. de verzorging en het kopen van Hulst.

Algemene informatie

Deze groenblijvende plant kan als haag worden aangeplant, maar is ook solitair mooi. Doordat het blad stekels aan de randen heeft kan er goed een ondoordringbare haag mee gevormd worden. Vanwege de langzame groei duurt het dan wel even voor er een ondoorzichtige haag gevormd is.

Deze winterharde compact groeiende bloeiende heester wordt tot 2,5 à 3 meter hoog en groeit breed uit.

Plant 2 à 3 heesters per strekkende meter voor een ondoordringbare haag.

Amerikaanse Hulst kopen

Koop deze heester door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Ilex meserveae Blue Maid

De heester kan in zon, halfschaduw of schaduw staan.

De voorkeur gaat uit naar licht zure humusrijke vochtige grond, die waterdoorlatend is.

Bloei, bessen en blad

Ilex meserveae Blue Maid bloeit in mei en juni met vrij onopvallende witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen, hommels en vlinders.

In het najaar (oktober-november) worden er grote rode bessen gevormd, hiervoor moet echter wel een manlijke Ilex Blue Prince in de buurt staan. De bessen zijn aantrekkelijk voor vogels, maar zijn giftig voor de mens.

Het glanzende leerachtige blad is blauwgroen van kleur, met stekels aan de bladranden, Het is een groenblijvende plant. De takken staan leuk in Kerststukjes.

Snoei

De heester verdraagt snoei goed. Snoei in het vroege voorjaar.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie