Ilex crenata Luteovariegata – Japanse Hulst

Ilex crenata LuteovariegataIlex crenata Luteovariegata of Japanse Hulst is een groenblijvende plant met een compacte groei, die niet zo groot wordt. De heester is bontgekleurd met groen/geel blad. Lees hier alles over de standplaats, snoei, bloei en verzorging van de heester.

Nu de buxusmot zo actief is in Nederland en Buxus vaak ten onder gaat is Ilex een goed alternatief. Deze heester wordt ongeveer 50 tot 70 cm hoog, is winterhard en kan solitair in de border geplaatst worden, maar doet het ook goed als vakbeplanting.

Verder is het een geschikte heester om als laagblijvende haag te gebruiken.

Standplaats Ilex crenata Luteovariegata

De gemakkelijk te houden heester kan in zon, halfschaduw en schaduw staan en kan in allerlei soorten grond geplaatst worden.
Voeg bij het planten wat tuinturf aan het plant gat toe.

Bloei en groei

Japanse Hulst bloeit in mei en juni met onopvallende kleine witte bloemen.
In de herfst en winter zitten er, ook al kleine, zwarte bessen aan de heester.

Het blad is wat bolvormig en is groen van kleur met gele vlekken. Verder is het blad leerachtig. Het is een groenblijvende heester.

Snoei

Japanse Hulst kan zeer goed tegen snoei en is daarom ook zeer geschikt om als lage haag te gebruiken.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier