Ilex aquifolium Ferox Argentea – Bonte Egelhulst

Ilex aquifolium Ferox ArgenteaIlex aquifolium Ferox Argentea is een langzaam groeiende bontgekleurde Hulst, zeer geschikt voor de kleine tuin.

Andere benamingen voor deze struik zijn Bonte Egelhulst en Stekelhulst.

Deze struik wordt tot 1 m hoog en is een groenblijvende plant die geschikt is om als haag aan te planten, als solitair in de border en geschikt voor vormsnoei.

Behalve als struik is Ilex aquifolium Ferox Argentea ook verkrijgbaar als halfstamboom.

Standplaats

Ilex aquifolium Ferox Argentea  kan zowel in zon, halfschaduw en schaduw staan. In volledige schaduw zal het blad echter minder bontgekleurd worden.

Denk bij het planten eerst goed na over de plek waar u hem wilt planten, hij houdt er namelijk niet van om verplaatst te worden. Het blad kan lelijk worden door wind, dus zoek een mooie plek in de tuin uit beschut tegen harde wind.

De grond kan het best waterdoorlatend zijn en wat tuinturf bevatten.

Bloei en blad

De struik bloeit met kleine, zeer onopvallende witte bloemen. Er komen geen bessen aan deze Ilex.

Het blad is leerachtig en is bontgekleurd met groen en crème witte/gele kleuren. Het blad is zeer stekelig, niet alleen aan de randen, maar ook boven op het blad.

Ilex snoeien

Je kunt de struik goed snoeien, de beste tijd voor snoei is in het voorjaar in maart.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier