Ilex aquifolium Myrtifolia – Scherpe Hulst

Ilex aquifolium Myrtifolia

Scherpe Hulst

Ilex aquifolium Myrtifolia of Scherpe Hulst is een mooie struik met glanzend donkergroen blad, rode bessen en kleine witte bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, de bessen, het blad, de snoei en verzorging.

Er zijn veel verschillende soorten Hulst te koop, sommige krijgen bessen en daar is dit er één van. De takken kunnen goed worden gebruikt in Kerststukjes. De struik wordt veelal in het najaar aangeboden bij tuincentra.

Het is een langzame groeier, die tot 3 m hoog en 1m breed wordt en weinig verzorging nodig heeft.

Deze bloeiende struik is goed winterhard en kan solitair geplant worden, maar doet het ook goed als ondoordringbare haag, vanwege de vele stekels aan het blad. Verder is hij ook als halfstam boom verkrijgbaar.

Standplaats Ilex aquifolium Myrtifolia

Deze groenblijvende plant kan zowel in zon staan als in halfschaduw of schaduw.

Hij verdraagt iedere grondsoort, maar wordt wel graag aangeplant met tuinturf in redelijk voedzame grond.

Wanneer bloeit Ilex aquifolium Myrtifolia?

Scherpe Hulst bloeit in mei en juni met kleine onopvallende witte bloemen.

In september en oktober komen er mooie rode bessen aan de struik, die prachtig afsteken tegen het donkergroene, glanzende blad.

Blad

Het blad is klein en stekelig en is langwerpig en smal van vorm. Het glanzende en leerachtige blad is donkergroen van kleur en is groenblijvend in de winter.

Snoei

Snoeien is niet noodzakelijk, maar is wel mogelijk. Draag wel goede beschermende handschoenen tijdens dit werkje.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier