Ilex altaclerensis Lawsoniana – Bonte Hulst

Ilex altaclerensis Lawsoniana

Bonte Hulst

Ilex altaclerensis Lawsoniana of Bonte Hulst is , zoals de Nederlandse naam al aangeeft, een bontbladige hulstsoort. Zonder snoei kan de struik 4 à 6 m hoog worden. Lees hier alles over de standplaats, bloei en snoei van de heester.

De struik is geschikt om als haag aan te planten, maar hij kan ook prima solitair in de border staan.

Bonte Hulst is een groenblijvende plant in de winter en is goed winterhard.                                                               

 

Standplaats Ilex altaclerensis Lawsoniana

De bloeiende struik is erg gemakkelijk, hij kan zowel in zon, halfschaduw en schaduw staan in iedere grondsoort.

Blad, bloei en bessen

Het blad is glanzend en leerachtig en is bontgekleurd met geel in het hart van het blad en groen eromheen.

In mei en juni bloeit de struik met onopvallende witte bloemen. In september en oktober komen er enkele rode bessen aan de struik.

Snoei

Bonte Hulst kan goed gesnoeid worden en is dus goed geschikt voor een bontgekleurde haag.

 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!