Ilex Argentea Marginata – Hulst

Ilex Argentea Marginata

Hulst

Ilex Argentea Marginata of Hulst is een mooie bontgekleurde bloeiende  struik met witte bloemen en rode bessen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, verzorging en snoei.

Deze struik kan breed uitgroeien en heeft een opgaande groei en is goed te snoeien en daardoor is deze plant behalve solitair, ook heel goed als haag te gebruiken.

Zonder snoei wordt Hulst meters hoog, maar de hoogte is dus zelf goed te regelen door snoei toe te passen.

Standplaats Ilex Argentea Marginata

Deze struik staat graag op een plek in (half)schaduw of in gefilterd zonlicht. Van teveel zon wordt het blad lelijk. Zet hem verder op een plek uit harde wind.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer bloeit Ilex?

De heester bloeit in april en mei met witte bloemen, waar bijen op af komen.

Na de bloei komen er rode bessen aan de struik.

Het blad is dik en leerachtig en heeft grote stekels aan de randen. Qua kleur is het blad bontbladig, groen binnenin en een crème witte rand eromheen. Ilex Argentea Marginata is een groenblijvende heester.

Verzorging

  • Snoei. De struik hoeft niet gesnoeid te worden, maar wordt dan flink hoog en breed. Hij kan snoei goed verdragen en is daardoor goed geschikt voor een haag. Een haag kunt u het best twee maal per jaar snoeien voor een mooi strak resultaat. Staat Ilex Argentea Marginata solitair in de tuin dan is eenmaal snoeien in het voorjaar voldoende.
  • Bemesten. Geef in het voorjaar organische mest.
  • Grond vochtig houden. Geef eventueel wat water bij langdurige droogte.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier