Geranium Rozanne – Ooievaarsbek

Geranium Rozanne

Geranium Rozanne – Ooievaarsbek

Geranium Rozanne is een zeer langbloeiende plant met een rijke bloei met blauwe bloemen met een wit hart.

Er zijn zeer vele soorten Geraniums voor de tuin, met allerlei verschillende eigenschappen. Voor ieder plekje in de tuin is er wel één te vinden.

Geranium Rozanne is wel een heel geliefde soort, vanwege zijn zeer lange bloei van voorjaar tot de eerste nachtvorst en de weinige verzorging die de plant maar nodig heeft.

De plant is een bodembedekker, met 5 planten per vierkante meter raakt de grond goed bedekt. De plant groeit breeduit en weeft zich tussen andere planten in de border.

Geranium Rozanne is winterhard, verliest in de winter zijn blad en wordt ongeveer 40 cm hoog.

Standplaats Geranium Rozanne

Deze Geranium staat graag op een plek in de zon of halfschaduw.

De grond kan het best humus-en voedselrijk zijnbutton en waterdoorlatend.

Bloei en blad

Geranium Rozanne bloeit zeer langdurig en overvloedig, van mei t/m de eerste nachtvorst, met blauwe bloemen met een wit hart.

Het blad is groen van kleur en is ingesneden.

Verzorging Geranium Rozanne

 • Snoei. Snoeien is niet nodig, de plant blijft vanzelf doorbloeien, ook zonder dat hij wordt bijgeknipt. U kunt hem echter wel terugsnoeien, bijv. als de plant te breeduit wordt of als hij er niet meer helemaal mooi uit ziet.
 • Bemesten. Geef de plant in het voorjaar organische mest voor een goede start.
 • Vermeerderen. De plant kan vermeerderd worden door hem in het voorjaar te scheuren.

Geraniumsoorten

Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

9 Reactiesnaar “Geranium Rozanne – Ooievaarsbek”

 1. guido kuypers schreef:

  mijn Geranium Rozanne (100 stuks)hebben in mei prachtig gebloeid. na terug knippen, wel weelderige bladen maar het hele jaar geen bloem meer. wat heb ik fout gedaan?

  • In principe hoeft de plant niet gesnoeid te worden, hij bloeit vanzelf het hele jaar door. Snoei is mogelijk als de planten te groot of te rommelig worden, maar bevorderd de bloei niet. Het kan vaak wel helpen om uitgebloeide bloemen te verwijderen, maar bij honderd stuks is dat nogal een werk… Ik zou ze volgend jaar gewoon hun gang laten gaan zonder knippen. Succes.

 2. Wilma van Leusden schreef:

  onze Geranium Rozanne heeft in al zijn bladeren gaatjes, de rest van de planten in de tuin niet. zijn dit dan toch bladluizen of rupsen? buiten de gaatjes is er niets te zien op het blad.

  • Hilda verstraeten schreef:

   Beste mensen
   Een kleine groene rups is de oorzaak van de gaatjes in het blad van jullie geranium Rozanne – ik zag die gaatjes in de plant hier ook bij ons , en na lang zoeken vond ik uiteindelijk de schuldige . De rupsjes zijn moeilijk te vinden , maar ze zitten er wel degelijk . Met de hand wegnemen kan , want heel talrijk zijn ze niet .
   Met vriendelijke groeten
   Hilda Verstraeten

 3. Yanne schreef:

  Onze geraniums Rozanne hebben vorig jaar uitbundig maandenlan blauw gebloeid maar bloeien nu roze! Hoe krijg ik ze weer blauw?

 4. D. Kamst schreef:

  Hallo,

  Geranium ‘rozanne’ die roze worden zijn volgens mij waarschijnlijk geen echte ‘rozanne’ geweest😕. Echter bij Hydrangea’s helpt bemesten met aluin door de mest om ze blauw te houden of te krijgen.

  Toch zou ik als ik u was toch echte ‘rozanne’s’ kopen. Dan heb je geen truckjes nodig.

 5. M.Otte schreef:

  Als de geraniums er een beetje armoedig uitziet in de zomer ,mag je dan ook bemesten voor een beter resultaat?

 6. J. Hoogland schreef:

  Mijn geranium doet het prima maar wordt veel te hoog. Kan ik hem gewoon lager afknippen.

Plaats een reactie