Geranium Rozanne – Ooievaarsbek

Geranium Rozanne is een zeer langbloeiende plant met een rijke bloei met blauwe bloemen met een wit hart.
Er zijn zeer vele soorten Geraniums voor de tuin, met allerlei verschillende eigenschappen. Voor ieder plekje in de tuin is er wel één te vinden.

Geranium Rozanne is wel een heel geliefde soort, vanwege zijn zeer lange bloei van voorjaar tot de eerste nachtvorst en de weinige verzorging die de plant maar nodig heeft. De plant is een bodembedekker, met 5 planten per vierkante meter raakt de grond goed bedekt. De plant groeit breeduit en weeft zich tussen andere planten in de border. Deze geranium is winterhard, verliest in de winter zijn blad en wordt ongeveer 40 cm hoog.

Geranium Rozanne kopen

Geraniums zijn geweldige planten voor de tuin vanwege de langdurige en overvloedige bloei. Deze soort is de langst bloeiende Geranium die er te vinden is, namelijk van mei tot in november! U hoeft niet op zoek te gaan naar deze mooie plant want u kunt hem simpelweg online bestellen! Wilt u Geranium Rozanne kopen dan kan dat door op onderstaande knop te klikken!

Geranium Rozanne kopen

Standplaats Geranium Rozanne

Deze bodembedekker staat graag op een plek in de zon of halfschaduw.

De grond kan het best humus-en voedselrijk zijn en waterdoorlatend.

Bloei en blad

Geranium Rozanne bloeit zeer langdurig en overvloedig, van mei t/m de eerste nachtvorst, met blauwe bloemen met een wit hart.

Het blad is groen van kleur en is ingesneden.

Verzorging

  • Snoei. Snoeien is niet nodig, de plant blijft vanzelf doorbloeien, ook zonder dat hij wordt bijgeknipt. U kunt hem echter wel terugsnoeien, bijv. als de plant te breeduit wordt of als hij er niet meer helemaal mooi uit ziet.
  • Bemesten. Geef de plant in het voorjaar organische mest voor een goede start.
  • Vermeerderen. De plant kan vermeerderd worden door hem in het voorjaar te scheuren.

Benieuwd naar andere mooie soorten Geraniums of naar andere blauw bloeiende bloemen? Klik op onderstaande buttons voor meer informatie!

Geranium soorten  Blauw bloeiers