Hedera helix Woerner – Klimop

Hedera helix Woerner
Hedera helix Woerner
Hedera helix Woerner – Klimop

Hedera helix Woerner of Klimop is een klimopsoort met vijflobbig donkergroen blad met opvallende lichte nerven, geschikt als klimplant en als bodembedekker.

Deze snelgroeiende plant is zelf hechtend en goed winterhard. Klimop biedt vogels een goede nestel- en schuilplaats.

Klimop is zeer geschikt om muren, schuttingen en gaas te bedekken en zorgt al snel voor een aansluitend groen geheel. Zorg wel dat de plant wegblijft van kozijnen en muren met scheuren of slechte voegen.

Kopen Hedera helix Woerner

Koop deze klimop soort door op onderstaande button te klikken!

Koop deze plant!

Standplaats Klimop

Deze groenblijvende plant kan in zon of halfschaduw en schaduw staan, maar de voorkeur gaat uit naar de laatste twee standplaatsen.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig (zeker in de zon), maar wel waterdoorlatend.

Blad en bloei

Het vijflobbige blad is donkergroen van kleur, vooral in de wintermaanden wordt het blad erg donkergroen gekleurd. Opvallend zijn de licht gekleurde nerven.Het is een groenblijvende plant, die snel groeit en d.m.v. snoei beperkt gehouden kan worden.

Zonder snoei zal de plant erg hoog worden, zodra hij uitgegroeid is en niet gesnoeid wordt gaat de klimopplant bloeien met onopvallende groengele bloemen, gevolgd door bessen. Blad en bessen van Klimop zijn bij opeten giftig voor mens en dier.

Verzorging

De plant is erg gemakkelijk en groeit vrijwel overal. Geef in het voorjaar wat organische mest en snoei de plant bij voorkeur in het voor- of najaar.

Klimop soorten!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.