Nandina domestica Obsessed – Hemelse bamboe

Nandina domestica ObsessedNandina domestica Obsessed – Hemelse bamboe is een groenblijvende sierheester met van groen naar dieprood verkleurend blad. De naam bamboe doet vermoeden dat het om een woekerende heester gaat, maar dat is niet zo. Lees hier alles over de standplaats en snoei en waar je de plant kunt kopen.

Algemene informatie

Deze winterharde heester wordt tot 60 cm hoog en 50 cm breed en is daardoor ook uitermate geschikt voor kleine tuinen.

Nandina domestica Obsessed kan solitair of in groepen in de border worden toegepast en staat ook prachtig in een pot op het terras of balkon. Plant 3 stuks per vierkante meter voor een opvallend resultaat in de border.

Hemelse bamboe is redelijk winterhard, maar kan tijdens zeer strenge winters wel wat blad verliezen. Bescherm de plant tegen vorst door de wortels toe te dekken met mulch en zorg voor een plek uit harde wind.

Standplaats Nandina domestica Obsessed

Deze groenblijvende heester staat graag in de zon of halfschaduw. Hoe meer zon het blad vangt, des te roder het blad zal worden. Een beschutte plek is aan te raden i.v.m. de vorstgevoeligheid.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Kopen Hemelse bamboe

Klik op onderstaande knop om Hemelse bamboe (Nandina domestica Obsessed) te kopen!

Nandina kopen

 

Blad

Hemelse bamboe heeft in de zomer groen blad, wat in het najaar prachtig naar rood verkleurd, ook het nieuwe blad in het voorjaar heeft een mooie felrode kleur. De heester is groenblijvend, maar kan tijdens een strenge winter wat van zijn blad verliezen.

Nandina domestica Obsessed snoeien

Snoeien is niet noodzakelijk maar is wel mogelijk, doe dit zo nodig eind maart. Doe dit echter niet al te uitgebreid en zorg dat de vorm behouden blijft. Knip om de heester te vernieuwen enkele van de oudste takken aan de basis weg, zodat het hart van de plant meer licht krijgt. Dit kan het jaar erop met de overige takken herhaald worden.

Wist je dat er nog meer mooie Nandina soorten zijn? Klik op onderstaande button voor meer mooie soorten 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier