Heuchera Black Pearl – Purperklokje: verzorging, standplaats, kopen, bloei

Heuchera Black PearlHeuchera Black Pearl (Purperklokje) heeft donkerbruin/zwart blad en behoudt tijdens een zachte winter haar blad. Behalve deze bijzondere bladkleur heeft de plant nog meer moois te bieden, in de zomermaanden komen er wit/lichtroze bloemen aan de plant.

Deze bodembedekker is goed winterhard en is geschikt voor vakbeplanting en staat mooi in grotere groepen in de border. Plant voor een mooi opvallend resultaat 7 à 9 stuks per vierkante meter. Ook in een pot op het terras komt de plant goed tot zijn recht, zorg wel voor voldoende vochtige grond.

Heuchera Black Pearl kopen

Purperklokje is het hele jaar door verkrijgbaar. Wil je Purperklokje Black Pearl nu kopen in de webshop? Klik dan op onderstaande knop:

Heuchera kopen

 

Standplaats Purperklokje

De plant staat graag in zon of halfschaduw.

Plant nieuwe planten aan met goede tuingrond voor een goede start. De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig maar wel waterdoorlatend. Zeker wanneer de plant in de zon staat moet de grond voldoende vochtig zijn, bij veelvuldige droogte droogt het blad al snel uit.

Bloei en blad Heuchera Black Pearl

Heuchera Black Pearl bloeit langdurig met wit/lichtroze bloemen in de maanden juni, juli en augustus.

Het blad is het meest opvallend aan deze plant vanwege de opvallende donkere kleur en het wat krullende blad. De plant is half groenblijvend, wat inhoudt dat de plant in een zachte winter haar blad behoudt.

Verzorgingstips voor deze plant

  • Knip in het voorjaar eventueel lelijk geworden blad weg, zodat het jonge blad alle ruimte krijgt om te groeien en de plant er weer fris uit gaat zien.
  • Geef eventueel water gedurende langdurige droogte, om uitdroging van het blad tegen te gaan.
  • Als de oudere plant te veel boven de grond groeit kan de plant worden opgenomen en gedeeld en opnieuw worden geplant. Dit is gemiddeld om de drie à vier jaar nodig.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier