Heuchera Lime Marmalade – Purperklokje

Heuchera Lime MarmaladeHeuchera Lime Marmalade 0f Purperklokje heeft mooi frisgroen gekleurd blad en behoudt tijdens een zachte winter haar blad. Lees hier alles over de standplaats, de bloei en het blad, verzorging en waar de plant te koop is.

Deze winterharde bodembedekkende plant, die tot 45 cm hoog wordt, kan worden toegepast in de border en is ook goed geschikt voor vakbeplanting. Plant 7 à 9 stuks per vierkante meter voor een mooi opvallend resultaat in de border.

Ook in een pot op het terras komt de plant goed tot zijn recht, zorg wel voor voldoende vochtige grond.

Standplaats Heuchera Lime Marmalade

Purperklokje staat graag in zon of halfschaduw.

Zeker wanneer de plant in de zon staat moet de grond voldoende vochtig zijn, het blad droogt anders al snel uit.

Plant jonge planten aan met voldoende goede potgrond voor een goede start. De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Heuchera Lime Marmalade kopen

Er zijn veel verschillende soorten Purperklokje te koop, met blad in allerlei kleuren en vormen.  Koop de plant door op onderstaande button te klikken:

Purperklokje kopen

Bloei en blad Purperklokje

De plant bloeit langdurig met witte bloemen van juni tot in september.

Het blad is het meest opvallend aan de plant, vanwege de opvallende kleur en het krullend blad. De plant is half groenblijvend, wat inhoudt dat de plant in een zachte winter haar blad behoudt.

Verzorging

  • Knip in het voorjaar het lelijke blad weg, zodat het nieuwe blad alle ruimte krijgt om te groeien.
  • Geef eventueel water gedurende langdurige droogte, om uitdroging van het blad tegen te gaan.
  • Als de oudere plant teveel boven de grond groeit kan de plant worden opgenomen en gedeeld en opnieuw worden geplant.

Er zijn veel verschillende soorten Purperklokje, met blad in veel verschillende vormen en kleuren. Klik op onderstaande button voor een overzicht van alle soorten Purperklokje! 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier